Народний депутат Сергій Лабазюк спільно з колегами з ГО «Бізнес-варта» працює над вирішенням проблеми рейдерства в аграрному секторі

Про це на черговому брифінгу у Верховній Раді наголосив народний депутат України Сергій Лабазюк, адже за його словами ця проблема сьогодні набула критичних масштабів по всій країні.

«Про рейдерство в аграрному секторі впродовж останнього року регулярно сповіщають по телебаченню, так і в інших джерелах інформації. Я особисто пересвідчуюсь в цьому на різних зустрічах з аграріями. Неодноразово на конференціях ми чули історії про те, як ганебно відбирають в людей їхній бізнес, над яким вони працювали десятки років Підкуплені судді, нотаріуси та інші правоохоронні структури шляхом обману та чорних механізмів просто відбирають їхній «шматок хліба», їхню техніку, та активи», – зазначив парламентар.

Стояти осторонь такої кричущої проблеми просто неможливо – наголосив Сергій Лабазюк, тому разом зі своїми однодумцями: колегами по депутатських кріслах, громадськими активістами, журналістами та просто небайдужими людьми, створили громадську організацію «Бізнес-варта». Ця структура, за словами парламентаря, насамперед покликана захищати інтереси та права людей, що потерпають від ганебного свавілля рейдерів.

«Нам за цей короткий час вже вдалося провести чимало круглих столів, зустрічей і підняти це питання в першу чергу в публічну площину. Привернути увагу влади до цієї проблеми і змусити запрацювати комісію за головуванням віце-прим’єр-міністра Степана Куб’єва, куди ввійшли і міністр юстиції, представники ГПУ, поліції, інших структур, які мають пряме відношення і можливість впливати на дану ситуацію», – повідомив Сергій Лабазюк.

Якщо йти виключно на законодавчому рівні, пояснив народний обранець, це правильний, однак довготривалий процес. Для цього необхідно щонайменше півроку, аби привести в належний стан законодавство, адже саме “прогалини” в законодавчих документах успішно використовують рейдери на свою користь.

Тому, члени ГО «Бізнес-варта» вирішили діяти швидко і невідкладно, аби аграрії відчули підтримку, саме в той момент, коли їм необхідний захист. Робитимуть, це через вплив на правоохоронні структури, за участі хороших юридичних спеціалістів Так, на минулому тижні вже було проініційовано відновлення роботи комісії.   В понеділок була проведена знову зустріч, на якій було визначено опорні точки за якими потрібно рухатися далі.

Сергій Лабазюк наголосив, – «Якщо ми сьогодні не зупинимо це свавілля, ми ризикуємо втратити імідж України на зовнішньополітичних ринках. Ба більше, що куди гірше, розвиток агропромислового комплексу в кращому випадку буде просто призупинений, або ж почне нищитися. Адже ситуація із рейдерством змушує багато аграріїв відмовитися від того, що вони мають сьогодні».

Відтак, як запевнив нардеп, члени ГО «Бізнес-варта» наполягатимуть, аби ці питання надалі були в полі уваги всіх профільних міністерств. Аби невдовзі люди побачили покараних і притягнутих до відповідальності винуватців.

Для цього на законодавчому рівні Сергій Лабазюк спільно з колегами у профільному комітеті вже напрацювали цілий ряд законодавчих ініціатив. Вони є вже в сесійній залі та в комітетах.

«Я сподіваюся, що ми зможемо їх прийняти вже найближчим часом, аби вони як найшвидше вступили в дію. А ми продовжуємо активно співпрацювати. Ми відкриті. Отож, чекаємо на звернення і на конструктивну співпрацю», – доповнив Сергій Лабазюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *