ВОЛОДИМИР ШУЛЬМЕЙСТЕР: «РЕФОРМУВАННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ МОЖЕ ДАТИ ДО 20 ВІДСОТКІВ ЗРОСТАННЯ ВВП НА РІК»

Новий інфраструктурний напрям діяльності «Бізнес-Варти» – це нова системна профільна робота, коли ми на основі звернень відповідальних підприємців створюємо план вирішення проблеми: від юридичної допомоги до, зокрема, розробки необхідних змін до законодавства і внесення їх на розгляд парламенту. Куруватимеданий напрям у «Бізнес-Варті» буде відомий фахівець – перший заступник міністра інфраструктури (2014-2015 рр) Володимир Шульмейстер.


– Пане Володимир, яка мета розширення напрямів діяльності «Бізнес-Варти»? Чому саме інфраструктура?

– Я бачу за мету об’єднання прогресивних здорових сил, серед яких, зокрема, представники бізнесу і громадські організації. Це життєво необхідно задля якісної роботи з системного просування цивілізованих ідей і законів. У результаті – якісне покращення умов ведення бізнесу в Україні. Якщо працюватиме бізнес – наповнюватиметься державний бюджет. А це безумовно відобразиться на добробуті усіх громадян.

– З чого ви розпочали роботу? Які кроки, на вашу думку, є першочерговими?

– Робота розпочалася одразу, як з’явилися перші звернення від підприємств, що працюють в інфраструктурній галузі. Ми їх проаналізували і почали планувати, як ми можемо допомогти. Бізнес не має лишатися наодинці зі своїми проблемами. Задля якісної допомоги йому ми маємо виявити і залучити до себе однодумців. І не просто однодумців, а фахівців по кожному конкретному напряму інфраструктури. У цих напрямах ми аналізуватимемо існуючі проблеми, систематизуватимемо, виявлятимемо шляхи їх вирішення. Потім – більш конкретні дії.

Звісно, уникнути ситуацій, коли доведеться вирішувати якісь справи за схемою «гасіння пожежі», неможливо. Тобто тоді, коли вже є конкретні люди з конкретними нагальними проблемами, і вони потребують негайної підтримки, ми будемо діяти як-то кажуть «по ситуації». Але знову ж таки системно, виважено і у рамках діючого законодавства. До речі, одна із проблем «Бізнес-Варти», якщо так можна сказати, це те, що ми маємо діяти виключно у правовому полі. У той час, як ті, хто «віджимають» бізнес чи «доять» його, подібним підходом не обмежені.

– Якими силами сьогодні можна вирішити проблеми бізнесу, що працює в інфраструктурній галузі?

– Галузь надзвичайно велика. Як за обсягами коштів, що у ній фігурують, так і за кількістю існуючих проблем. Аналізуючи ситуацію по кожному напряму, я умовно розділив усе, що треба зробити на три категорії: те, що можна брати і робити вже зараз; те, що потребує підготовки і певного часу для реалізації; те, що неможливо зробити до того, як зміниться ставлення керівництва країни до усієї галузі в цілому. З одного боку прикро і неприпустимо, що існує нерозуміння урядом певних речей, з іншого – ми маємо мобілізуватися і працювати незалежно від цього. Бо є що робити.  І немає часу чекати. При чому, ця робота включає не лише роботу з державними структурами. Працювати треба і з бізнесом. Не просто вислуховувати проблеми і кидатися їх вирішувати, а й навчати підприємців працювати сумлінно, десь змінювати їхнє ставлення до певних питань.


– Що отримає держава, якщо вдасться реалізувати заплановане?

– Інфраструктура в Україні потребує чималих інвестицій. Але ця галузь – це локомотив для усієї економіки. Тобто, вкладаєш у неї гроші – отримуєш таке зростання ВВП, що зараз може лише снитися. За попередніми підрахунками, якщо інвестувати в інфраструктуру 10 мільярдів доларів на рік, то щорічно це додаватиме до ВВП близька 25 мільярдів доларів!

– А якщо перенести це на бізнес, то який йому зиск від цих реформ?

– Прямий зиск. Хіба бізнесу не потрібні якісні дороги? Чи прозорі тарифи на залізниці? Чи зрозуміла чесна політика у портах? А може бізнес зацікавлений у тих численних перевірках усіх можливих перевіряючих структур, що зараз діють в Україні і фактично «доять» підприємців? Звісно, що ні. Найкраще бізнес працює тоді, коли його не займають. Завдання держави – створити рівні умови для всіх, і якщо бізнесмен цих умов дотримується, то йому не треба допомагати, він сам заробить, ще й віддасть належне у бюджет.

Більше того, велика частина нашого плану присвячена саме питанню приватизації. Зокрема, усіх державних активів, що є природніми монополіями. Під час роботи у міністерстві я бачив сотні державних компаній, котрі оперували шаленими потоками коштів, але не давали жодного зиску для самої держави. Приватизація цього позбавить, створить умови для розширення бізнесу, для покращення інвестиційного клімату тощо.

– Загалом, про інвестиційний клімат говорять багато. Чи є реальний шанс його покращити вже сьогодні?

– На мою думку, зробити країну інвестиційно привабливою неможливо лише зусиллями підприємців та громадських організацій. Ситуацію можна змінити лише шляхом зміни ставлення керівництва країни до того, що у цій країні відбувається. Не варіант – їздити по різних країнах і обіцяти інвесторам вистелити дорогу пелюстками троянд. Треба змінювати умови ведення бізнесу в країні, тоді інвестори прийдуть самі. Звісно, зі свого боку «Бізнес-Варта» робитиме все можливе, і навіть більше, задля того, аби це відбулося якнайшвидше.

– Які ще кроки, крім інвестицій, передбачає ваш план дій?

– Як один із кроків – реформування систему надання пільг. Та, яка діє сьогодні в Україні, не відповідає потребам ані пільговиків, ані потребам країни. Також треба зняти обмеження на розвиток приватного сектору. Чудовий приклад – законопроект про залізничний транспорт, що має відкрити шлях до роботи приватних локомотивів. У нас погіршується щороку проблема з рухомим складом, приватники можуть її вирішити, але держава не дає, хоч сама і не може впоратися. Крім того, важливо нарешті створити єдиний регулятор тарифів на транспорт. Неприпустимо, коли через незрозумілу тарифну політику певні види транспорту пригноблюють ся за рахунок інших. Інфраструктура – кровоносна система країни, і працювати вона має комплексно. Якщо десь щось «провисає», то страждає все в цілому.

Тож «Бізнес-Варта» починає роботу по усіх визначених напрямках. Ми відкриті до співпраці. Ми категорично проти лобіювання вузьких бізнес-інтересів. Лише системна робота задля розвитку економіки, задля захисту усього бізнесу, задля відновлення верховенства права. Ми зацікавлені у реформуванні не задля самого реформування, а виключно задля ефективності, прозорості і законності. Бізнесу має бути комфортно в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *