Оперативна інформація від адвоката ГО «Бізнес – Варта» Андрія Находа з Харківської області, про перебіг подій, що відбуваються навколо ФГ «Строгого О.Ф»

За оперативною інформацією адвоката ГО «Бізнес – Варта» Андрія Находа:
– На ФГ «Строгого О.Ф» у Харківській області приїхали спецпризначенці та Національна Гвардія. Оперативно спрацювавши, вони взяли під свій контроль фермерське господарство. Вивели з території усіх хто приймав участь у захоплені ФГ «Строгого О.Ф»  і вони зараз дають пояснення в районному відділку поліції.
– Окремо хочемо відмітити дії активістів з Національного Корпусу Полку «Азов»,   вони дуже потужно і професійно спрацювали вчора вдень, коли відбувались ці події. Вони не допустили вивезення врожаю, розтрати та нищення майна.
– Недопустимо щоб в правовій державі, люди так відкрито, стріляли в беззбройних людей. Стріляли в працівників підприємства, мирних жителів, які відстоювали свою позицію, вони хотіли працювати, а їх просто розстрілювали. Це є недопустимо! І правоохоронці мають надати належну оцінку цим діям.
– Окремо хочеться зупинитись на роботі Мін’юсту. Чому? Через те, що Мін’юст, як би вони не розповідали про свої законодавчі обмеження, про те що вони не контролюють «КП» (комунальні підприємства) , не контролюють реєстраторів, – це така відмовка, на нашу думку. І це думка багатьох юристів, адвокатів, громадських організацій, які працюють у цій сфері. Не може такого бути щоб Міністерство юстиції жодним чином не впивало і не контролювало роботу цих «КП». Сотні випадків коли через «КАПешки» страждає бізнес, його просто забирають.
– Подібні випадки непоодинокі, ми точно знаємо, як через «КП» відбирались Братський МПЗ, різні агрофірми по Кіровоградській, Миколаївській областях. І сьогодні ми бачимо це в Харківській області, через «КП» яке було акредитовано Мін’юстом і зовсім тепер ніким не контролюється.
– Зараз ми вирушаємо до відділку поліції з Михайлом Апостолом і будемо спостерігати за слідчими діями в рамках затримання, в рамках обрання запобіжних заходів та забезпечення кримінально провадження, яке вже відкрито.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *