Повернення прав на фермерське господарство Строгого Олександра Федоровича увійшло у нову стадію

19 вересня 2018 року відбулось засідання Антирейдерської комісії Мінюсту, на якому було розглянуто скаргу Строгого О. Ф. на дії державного реєстратора Драгіна О. І.

Рейдери прогнозовано створили штучний спір і подали позов до Харківського окружного адміністративного суду. Суддя (є інформація, що сам голова суду) прийняв цю заяву до розгляду, хоча не мав права цього робити з огляду на невідповідність позовної заяви КАС України. Але він це зробив, виніс ухвалу і надав злочинцям інструмент для маніпуляцій термінами та поняттями. При цьому, на нашу думку, він не міг не знати, що за предмет спору, і навколо яких подій все відбувається.

Особи, які захопили фермерське господарство, намагалися увести в оману Комісію. Наявність такого спору давала рейдерам інструмент маніпуляції у Комісії і аргумент для відмови у задоволенні скарги Строгого О. Ф.

Та здоровий глузд переміг. Порушення реєстратора були надто очевидними і тягнули на скасування. Про що ми аргументовано донесли Комісії, яка після цього взяла час на вивчення справи і реєстру.

І 21 вересня 2018 року ми отримали результат! Наказом Міністерства юстиції України незаконні реєстраційні дії скасовано! Про це на прес-конференції повідомила заступник міністра Олена Сукманова . Присутній на заході Олександр Строгий прямо там і отримав відповідний наказ.

Що це означає? Строгий О. Ф. поновлений у державному реєстрі, як єдиний законний власних Фермерського господарства «Строгого О. Ф.»

Маємо результат роботи хорошої команди юристів, адвокатів, медійників.

Що далі?

Ймовірно, особи, що здійснили незаконне заволодіння майном і господарством оскаржуватимуть наказ Мінюсту в судовому порядку. Так вони діють завжди. Але ми до такого повороту готові, адже факти,закон і правда на боці Олександра Строгого.

Фізичний контроль над підприємством відновлено і воно запрацює в штатному режимі найближчими днями.

Ми ж будемо працювати зі слідством, щоб встановити замовників рейдерської атаки і причетних до злочину осіб. Наполягатимемо на притягнені до кримінальної відповідальності реєстратора, який серед ночі вирішив попрацювати з Держреєстром. Маємо багато завдань із захисту господарства. Будемо повідомляти про перебіг справи і її результати.

ГО «Бізнес-Варта» закликає усіх небайдужих об’єднуватись у боротьби із рейдерством навколо нашої платформи. Практика показує, що саме швидка і вчасна реакція на рейдерську атаку, а не «договорняки» , дають результат і реальний захист!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *