КРОК ВПЕРЕД І ТРИ – НАЗАД: СПРАВУ СТРОГОГО ЗАБУВАЮТЬ, ЗЛОЧИНЦІВ – ВІДПУСКАЮТЬ

Шалений резонанс, пафосні заяви правоохоронців, публічність арештів по справі зі стріляниною на ФГ «Строгого О.Ф.» – все це залишилося у минулому і, як виявляється, може не мати жодного значення. Тільки-но стих ажіотаж, рейдери почали підійматися, як казковий птах Фенікс.

 

Вони не просто хочуть «зам’яти» справу і мирно розійтися по хатах. А це, до речі, вже не так і складно, адже суд вже почав відпускати під заставу «бійців», котрі не соромлячись поліції і відеокамер стріляли по людях, які блокували вивезення рейдерами зерна. На думку судді, злочинцям не варто далі перебувати за гратами. І це не біда, мабуть, що вони можуть впливати на слідство, що дивним чином затягується, хоча встановлені усі дійові особи, не біда, що вони можуть загрожувати свідкам чи, навіть, просто втікти і переховуватись.  А реєстратор, з легкої руки якого розпочалося рейдерське захоплення ФГ «Строгого О.Ф.» вже на волі. 600 тисяч гривень застави і він помахав ручкою усім, кому наніс збитки чи, фактично, підставив під кулі.

 

Але цього рейдерам замало. Вони відчули власну безкарність і безсилля правоохоронної системи та вже почали через суд (!) оскаржувати дії, якими фермерське господарство було повернуто законним власник. Ось така сюрреалістична картина нашого буття.

 

Уявляєте, як після таких подій розправлять плечі інші рейдери? Адже фактично вони бачать: кради, стріляй, підробляй, і тобі за це нічого не буде! У ситуації, коли країна захлинається від злочинних атак на бізнес, замість запровадження нульової толерантності до рейдерів у нас навпаки дають їм максимальне послаблення.

 

«Бізнес-Варта» й надалі слідкуватиме за усіма подіями навколо «Строгого О.Ф.» Наші юристи, журналісти та правозахисники були разом з підприємцями весь час, і, звичайно, те, що відбувається, викликає обурення. Ми битимемось до кінця. Закликаємо робити так само й сумлінних правоохоронців та суддів, яким не байдужа доля вітчизняного підприємництва, а загалом, і усієї країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *