Руслан Сидорович: Рейдерство – виклик конституційним засадам існування держави

Як народний депутат України та член Громадської організації «Бізнес-Варта» я вважаю, що за останні роки ситуація з рейдерством у країні набула надзвичайно небезпечного рівня, загрожує безпеці існування держави в цілому. Оскільки стаття 41 Конституції України говорить про те, що ніхто не може бути протиправно позбавлений власності, а право приватної власності є непорушним, то у даному випадку ми говоримо про зазіхання на конституційні засади існування держави.

До теми: Ольга Матвіїва: Готові допомогти владі в усьому, що стосується боротьби з рейдерством. Але лише відкрито, чесно і без «недоторканних»

Не може держава, яка перебуває у стані війни, нехтувати інвестиційною привабливістю і економічними умовами для розвитку бізнесу. Адже не лише освіта та медицина, а так само і армія забезпечується з коштів платників податків, якими у першу чергу є представники бізнесу.

2 роки боротьби «Бізнес-Варти» з рейдерами, яких правильніше назвати організованими бандитськими угрупуваннями, на превеликий жаль, у більшості випадків мали лише ефект стримування. Лише подекуди вдавалося досягнути результатів у вигляді повернення майна. Чому? А тому, що численні посадові особи на найрізноманітніших рівнях відмовлялися виконувати вимоги закону. Чи могло це відбуватися без погодження у найвищих кабінетах? Очевидно, що ні.

Сьогодні день ми звертаємось до новообраного Президента і наголошуємо: питання припинення рейдерства, питання захисту права власності, питання інвестиційної привабливості та захисту бізнесу – це питання національної безпеки, що визначає: бути Україні завтра чи ні.

До теми: Звернення ГО “Бізнес-Варта” до Президента України щодо ситуації із рейдерством в країні

Враховуючи той факт, що до сьогодні ситуацію не вдалося переламати, питання фактично вийшло на рівень компетенції РНБО. Хочу додатково наголосити, що незважаючи на те, що з одного боку є недосконалості законодавства, такі, наприклад, як окремі реєстраційні процедури, повноваження Антирейдерської комісії Мін’юсту тощо, найбільшою проблемою, що спричиняє рейдерство – є саме небажання відповідних правоохоронців та інших структур, зокрема, й відповідних працівників Міністерства юстиції припиняти ці свавільні дії.

До теми: Руслан Сидорович у програмі «Омбудсмен: business&law» з Ольгою Матвіївою.

Ми добре розуміємо стан справ. І він полягає у наступному: або у держави є воля боротися з рейдерами, забезпечувати право власності і забезпечувати інвестиційну привабливість України, або ми бажаємо знищення нашої держави як такої.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *