Відповідальність недоторканних? Заява про злочин міністра юстиції – перша. Далі буде. Ми пояснили чому.

За два роки роботи «Бізнес-Варти» ми бачили і чули багато чого. Здавалося б, нічим вже нас не вразити і не здивувати. Але то не так. Чим далі ми заглиблюємося в кожну тему, кожну справу потерпілих від рейдерів, знаходимо речі, які просто мозок будь-якої чесної і відповідальної людини відмовляється сприймати. Зовні Україна – сучасна держава. Люди максимально намагаються використовувати усі матеріально-технічні здобутки, сотовий зв’язок, автомобілі, літаки.. Але якщо зазирнути за лаштунки державного управління – Середньовіччя! Хабарі, покривання злочинів, клани, вбивства за шмат землі чи за кілька гектарів врожаю тощо.

Сьогодні бізнес подав до Державного бюро розслідувань Повідомлення про злочин, вчинений міністром юстиції Павлом Петренком. А 15 липня «Бізнес-Варта» ініціювала прес-конференцію з цими підприємцями, які пояснили, чому вони вдалися до такого кроку. Бізнес не мовчить. Він називає прізвища, називає факти, конкретні суми вкраденого. Мова йде про мільярди!

Друзям – все. Ворогам – закон. Цю формулу дуже добре привчилися застосовувати у Мін’юсті. Тільки от хто для них друзі, а хто вороги? Зі слів підприємців стає зрозумілим, що друзями для високопосадовців міністерства є рейдери, куплені державні реєстратори, хабарники.. А от бізнес віднесли до категорії ворогів, на чиї права абсолютно не звертають уваги. Переписують майно за хвилину на злочинця без закону, а хочеш відновити права – дій, як книжка пише. Нехай це навіть роки у тебе забере. Хоча й тут не факт, бо коли через суди все ж таки вдається довести правоту, то тебе не обов’язково поновлять у реєстрі. Спочатку хабар вимагатимуть.

Все це призводить до катастрофічних наслідків. За відсутності захищеного права власності ми не можемо вже говорити про якийсь розвиток. Вже стоїть питання порятунку держави! І бізнесмени кажуть про це в один голос. Ситуацію треба змінювати негайно. «Бізнес-Варта» вже підготувала звернення до РНБО, де проситиме якнайшвидше скликати засідання цього органу, а також створити спеціальну комісію щодо вивчення ситуації із рейдерством, до якої увійшли б і представники нашої організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *