Ще одна смерть у ще одній справі. Не виключаю, що і до нас може скоро дійти «черга»

Форум «Бізнес проти знищення держави. Аналіз. Висновки. План дій», 10 липня 2019 року. Поки ми обговорюємо обов’язки, можливості Міністерства юстиції, окремих його працівників, проблеми, що не усунені роками та наслідки від цих проблем, у залі сидить мешканець Дніпропетровської області.

Він – син фермера, якого рівно місяць тому знайшли з простреленою головою в праву скроню у своєму будинку. 

Чоловік приїхав до нас разом Головою Асоціації фермерів Дніпропетровщини Гайворонським Анатолієм Івановичем, щоб обговорити подальший план дій по захисту фермерського господарства, урожаю та інтересів спадкоємця (сина), який, у відповідності до законодавства, очікує на вступ у права власника та голови ФГ. Сумний досвід аграріїв, які зазнали рейдерства, підказував, що тепер потрібно чекати атаки на актив. Оскільки життя єдиного власника уже відібрано, а новий ще не вступив у свої законні права. 

Про те, що всі ми мали рацію – дізналися вчора, 11 липня вранці. Вже за ніч усе фермерське господарство було переоформлено на сторонню особу – Коваленка Сергія Миколайовича, який не є ані близьким родичем, ані членом сім’ї.

Фермерське господарство «Кондратюка». Дніпропетровська область. Земельний фонд – 4500 га. Засіяно. Дозріло. Можна буде  уже збирати і реалізовувати. Єдиний засновник і власник – одна людина. Якщо її не стане, потрібно буде ще півроку, поки необхідних прав набуде спадкоємець. Джек-пот для тих, хто йде по трупах задля збагачення? Так, подібно на це. 

Реєстрацію провела Липчук Вікторія Вікторівна – реєстратор Миргородської міської ради Донецької області. Для цієї реєстраційної дії по внесенню змін до складу засновників та голови фермерського господарства було подано договір купівлі-продажу цього об’єкту, як майнового комплексу, який було укладено за участю «Правобережної товарної біржі». Документ датований 19 березням 2019 року. Працює слідство.

За твердженнями спадкоємців та законних власників фермерського господарства, наміру продавати ФГ у їх батька не було так само, як і в них, бо то – праця їхнього життя. Вони стверджують, що підпис і печатка на документах рейдерів відрізняються від підпису батька і печатки господарства.

Оперативно вчора дійсні власники написали скаргу до Міністерства юстиції України на дії державного реєстратора та заяву про вчинення злочину. 

Станом на сьогодні, 12 липня 2019 року зареєстровано кримінальне провадження за вказаними фактах та проводиться розслідування. У рамках цієї справи варто відмітити оперативну роботу місцевих правоохоронців, які звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на корпоративні права та заборону здійснювати реєстраційні дії.

Очікуємо оперативного внесення ухвали до реєстру та швидкого розслідування даних подій, які на наше переконання нерозривно пов’язані із «самогубством» голови та власника ФГ.

Сьогодні дочці загиблого фермера вдалося пробитися до Президента України Володимира Зеленського, що перебував на Дніпропетровщині, і передати йому матеріали справи. Сподіваємося, що через увагу громадськості та найвищих чиновників, справу не вдасться спустити на гальмах чи затягнути, як це робиться зазвичай. 

Юрист «Бізнес-Варти» Наход Андрій зараз є адвокатом по цій справі. Ми, як організація, робитимемо все можливе, щоб порушенні права дійсного власника було поновлено, а злочинців притягнено до відповідальності.  Непокаране зло прогресує і несе безпеку на національному рівні, а не лише окремому бізнесу та родині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *