Біля Фермерського господарства «Строгого О.Ф.» рейдери почали стріляти по людях» – адвокат «Біснес-Варти» Андрій Наход

Сьогодні представники ГО «Бізнес-Варта», зокрема я, як адвокат, який представляє постраждалого,  помічник народного депутата, член Антирейдерської комісії при Кабінеті Міністрів України Андрій Мастило та журналісти знаходилися біля Фермерського господарства «Строгого О.Ф.», що було 8 серпня захоплене рейдерами. Працівники господарства разом із громадськими активістами, активістами «Національного корпусу», місцевими мешканцями вимагали від тих, хто у силовий спосіб утримують територію підприємства, аби вони пропустили законних власників і забралися геть від того, що їм не належить.
Через якийсь час до господарства під’їхали незрозумілі хлопці у військовій формі, масках, зі зброєю і без якихось розпізнавальних знаків. На мої питання: хто вони, кого представляють, чи мають угоду про надання охоронних послуг, вони відповіли, що все є, покажуть потім і відмовилися далі коментувати. Згодом вони знялися з місця і вирішили заїхати на територію збоку залізничної колії.
Звісно, усі активісти кинулися, аби їм завадити – не допустити посилення рейдерів, які вже знаходяться на підприємстві. І тоді ці невідомі особи почали стріляти по людях. Без перебору. Навіть, по жінках з транспарантами. Лише кілька правоохоронців після того, як почалася стрілянина, побігли на місце події. До речі, спецпризначенці, які були поруч, навіть не відійшли від свого автобусу. Одним з тих поліцейських, хто кинувся на допомогу, був Роман Горбунов – заступник начальника з питань громадської безпеки місцевої поліції. Пораненого його забрала швидка. Як і інших поранених активістів.
Зараз представники «Бізнес-Варти» вирушили до обласного управління поліції з вимогою, аби ті нарешті почали діяти в рамках зареєстрованого кримінального провадження. Бо жодних слідчих дій за весь час не відбувалося. Ми будемо вимагати накласти арешт на все майно господарства, визнати його речовим доказом і передати власнику на відповідальне зберігання. Також вимагатимемо вивести з території  тих, хто зараз займає підприємство, бо вони там не мають права бути.
Плюс у нас є вимога до Мін’юсту: терміново розглянути скаргу Олександра Скорого на реєстраторів, які незаконно передали господарство рейдерам. Адже ситуація загострюється і саме через бездіяльність Мін’юсту ми вже маємо стрілянину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *