Лише після втручання ГО «Бізнес-Варта» зрушила з місця справа фермерського господарства «Оазис Півдня»

У Чаплинському районі Херсонської області процвітає аграрне рейдерство. Редакція вже неодноразово писала про війну за врожай у селі Преображенка Чаплинського району. Тут за врожай і землю б’ють та погрожують вогнепальною зброєю! Та не одна Преображенка страждає від рейдерських атак.

Село Надеждівка того ж Чаплинського району також стало жертвою аграрних рейдерів. Тут фермерське господарство «ОАЗІС ПІВДНЯ» виростило врожай сої, який інше підприємство самовільно скосило.

Майже все село вийшло захищати свої землі та врожай, чоловіки яких привіз ТОВ «ГЛОБАЛ-ИНВЕСТ» влаштовували бійки та вчиняли супротив працівникам поліції, які виїхали на місце події.

Ось так за один день фірмі, яка жодної копійки не вклала у вирощування врожаю, вдалося скосили 100 га сої на загальну кількість 209 тонн.

Лише завдяки діям працівників поліції вдалося зупинити незаконний збір врожаю та побиття людей, була порушена низка кримінальних справ, досудовим розслідуванням яких наразі займається ГСУ МВС України (ЄДР 12017230250000214).

Справжні власники врожаю неодноразово зверталося до всіх урядових інстанцій та міністерств, однак результат був один і той же – прості відписки. Допомогти фермерам змогли лише представники ГО «Бізнес-Варта»,куди підприємство також звернулося по допомогу.

Представники ГО «Бізнес-Варта» на чолі з Ольгою Матвіїївою, змогли донеси до членів Урядової комісії з протидії рейдерству у Верховній Раді України, проблеми Чаплинських аграріїв.

Тільки після цього та після розголосу в публічних колах, справи по захопленню врожаю, видачі незаконних наказів почали просуватися. Аграріїв нарешті почули.

“Завдяки цій організації наша проблема була озвучена на Урядовій комісії з протидії рейдерству, на брифінгу в Верховній Раді України, в центральних засобах масової інформації. В цій організації нашою проблематикою безкоштовно займалися справжні фахівці своєї справи, надзвичайно освічені та уважні люди, які розуміють та професійно займаються однією із найбільш кричущих проблем сьогодення – рейдерством, що особливо актуально саме для Херсонського регіону. Висловлюємо їм велику вдячність за їх працю та вагомий внесок у боротьбі з рейдерством, яке відлякує іноземних інвесторів від вкладання грошей в нашу рідну країну”, – каже голова Фермерського господарства «Оазис Півдня» Ракібов Ансар.

За плечима громадської організації «Бізнес Варта» чимало досягнень. Зокрема допомогу організації відчули й інші сільгоспвиробники, зокрема, ФГ «Дар» (Дніпропетрощина), ПСП ім. Кірова (Кіровоградщина), ТОВ «Братський маслопресовий завод» (Миколаївщина).

У практиці роботи ГО є і приклади інтелектуального рейдерства, де страждають власники, які збудували заводи, вклали десятки мільйонів у розвиток своїх підприємств.

Активісти розробили низку змін у напрямку антирейдерського законодавства та надалі надаватимуть допомогу постраждалим від рейдерства виробникам.

Оригінал статті взятий з https://kherson.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *