Обіцянки-цяцянки, зниклі документи і рейдерські схеми – це все обвито червоною ниткою навколо АРМА!

Очевидно, відповідно, до відкритих джерел інформації АРМА передала все рухоме майно ТОВ «Інтер.Оіл».

Дана структура вже не вперше фігурує в «мутних» справах. Працівників цього агентства підозрюють у зловживанні посадовими обов’язками. За даними НАБУ, фігурує ще низка державних органів влади, які співпрацюють з АРМА. Прикладів «діяльності» АРМА безліч – Братський масло-пресований завод, який просто знищили; захоплення і фактичне знищення компанії «Біотехком»; захоплення будівлі «Ренесанс Холдинг» тощо. Навіть Генпрокуратура визнала, що за минулий 2018 рік було у 30 разів більше випадків рейдерства, ніж за усі часи.

До теми: Чи збирається АРМА виконувати рішення суду і приймати ТОВ «НЕСТ» в управління?

Саме члени ГО «Бізнес – Варта» вимагали припинення рейдерства, віджимання бізнесу і розкрадання, використовуючи інструмент АРМА: це і зловживання службовим становищем, і непрозорість вибору тих компаній, яким надавали право управляти активами. Керівництво АРМА чи просто куратори ставили свої компанії, які потім на цьому заробляли. При цьому співробітники агентства прикривались статтею 222 КПК, якою передбачено, що відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і утому обсязі, в якому вони визнають можливим. І, до речі, саме представники ГО «Бізнес–Варта» довели АРМА, що та не має права засекречувати матеріали, посилаючись на цю статтю КПК.

До теми: Брифінг ГО “Бізнес-Варта” у ВРУ щодо незаконності передачі Братського маслопресового заводу АРМА

На жаль, АРМА діє не в рамках правового поля, а в рамках правового вакууму. Та і проблема рейдерства глобальніша і полягає не тільки в АРМА.

АРМА – сруктура, яка була покликана рухати нас до ЄС (де нам мало бути дуже добре), та бути одним із пазлів антикорупційної діяльності часів Яценюка – Петренка – Порошенка.

Агентство очолює Антон Янчук, який працює тут ще з часів, коли при владі був Арсеній Яценюк. Чи хитається під ним крісло і чи збирається АРМА працювати прозоріше – хороші питання, на яке ніхто не дає відповідей.

Але яким шляхом вона зараз рухається, то є доречне запитання. Адже маємо конкретну справу – Братський маслопресований завод. Тут все як завжди – реєстраторка з фіктивними документами переписала завод на іншого власника. Справжній власник отримав відмову від Мінюсту, а кримінальне провадження досі не зрушилося з місця.
Відповідно, АРМА отримала в розпорядження цей завод, більше того – таємно обрала управителя двох фірм, та ще й обирає переможцем того, хто запропонує менш вигіднішу позицію для бюджету.

До теми: Заяви про злочин, вчинений посадовими особами АРМА, до НАБУ та ДБР

З цього випливає логічне питання – чия ж тоді людина Антон Янчук – нової чи старої команди?! І на боці кого правоохоронці і держава – рейдерів чи людей, які стали жертвами цього!?

Дивіться в програмі «Он воно як» . BIHUS Info чергові обіцянки і розмиті відповіді на питання очільника АРМА – Антона Янчука .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *