Як завдяки НАБУ близько 30-ти тисяч українців можуть втратити роботу

Вже протягом певного періоду ми спостерігаємо доволі високу активність правоохоронних структур навколо групи компаній «Укрлендфармінг» («Ukrlandfarming»). Подібна активність часто-густо спрямована лише на встановлення контролю над активом та дестабілізації господарської діяльність, через втручаючання в основні виробничі та процедурні цикли ведення бізнесу. 
Раніше ГО «Бізнес-Варта» вже надсилала Володимиру Зеленському звернення, в якому окреслювала загрозу знищення  лідера аграрного ринку ГК «Укрлендфармінг», що були спровоковані необережною поведінкою силових структур та державних органів, а також змістовно обґрунтувала  свою позицію і закликала його втрутитись для стабілізації даного питання. Адже на кону інвестиційний імідж України та стан економіки загалом. 
На сьогодні група компаній «Ukrlandfarming» – це 1,2-1,5% ВВП України і мега-великий роботодавець!
Компанія управляє понад 300 підприємствами у 600 населених пунктах, по 22 областям України і є одним з найбільших платників податків, а також потужним роботодавцем.
В «Укрлендфармінг» працює 30 тис. людей, а в структурі компанії є західні кредитори з близько $1,6 млрд. кредитів. 
Саме прозорість роботи даного підприємства, відповідальність за свою діяльність та відкритість активів для контролюючих органів, стало тонким місцем, яким користуються зацікавлені особи.
Як можна допустити, щоб активи (більшою мірою з іноземними інвестиціями), які сьогодні коштують $2-2,5 млрд, стали предметом атаки та розподілу, при тому, що основну роль відіграють правоохоронні структури та урядові інституції країни?! 
Сьогодні під стінами Верховної Ради зібрались сотні людей, які вимагають справедливості від влади, яка протягом кількох місяців здійснює кроки, що можуть знищити «Укрлендфармінг»! 
Загострення ситуації довкола  «Ukrlandfarming»  – це грубе та непрофесійне вирішення питання реструктуризації боргів з боку уряду та НБУ. 
Саме через те, що певні державні органи та посадовці різних служб відверто зловживають своїми обов’язками – велике підприємство потерпає від протиправного тиску на активи та працівників холдингу. 
Варто зазначити, що справи якими силовики тиснуть на компанію, стосуються 1,2 млрд грн.., в той час як компанія та власник намагається повернути державі 8 млрд. грн.. кредитів через механізм реструктуризації. 
Ми переконані, що з боку влади, правоохоронців, ФГВФО та уряду має бути виключно професійне та конструктивне вирішення проблеми заборгованості.
Така поведінка  правоохоронних структур, а саме Національного антикорупційного бюро України виглядає, як мінімум, не логічною. Цілі повинні досягатись законно та з об’єктивним врахуванням можливих негативних наслідків. 
Переслідування та тиск на одного з найбільших українських виробників – групу компаній «Ukrlandfarming», може призвести до катастрофічних наслідків для економіки України, оскільки дана група компаній є крупним інвестором в державну економіку. Відповідно, будь-які ретроспективні кроки по кримінальних справах щодо «Ukrlandfarming» завдають значної шкоди не тільки агросектору та ринку землі, але й порушать інвестиційний клімат та псуватимуть імідж України на міжнародному рівні. 
Ми вважаємо, що Володимир Зеленський, як Гарант верховенства права, дотримання Конституції та Законів, повинен проаналізувати ситуацію, що склалась навколо групи компаній «Ukrlandfarming», а також  розумно оцінити ефективність дій НАБУ у даних справах, враховуючи всі ризики для економіки країни, ринку праці цілих населених пунктів та інвестицій у сфері агросектору.
Закликаємо Президента не допустити руйнівних наслідків від дій представників силових органів, спрямованих на дестабілізацію господарської діяльності та ведення бізнесу групи компаній «Ukrlandfarming», оскільки це несе за собою негативний вплив на весь аграрний сектор, державний бюджет та репутацію країни на міжнародному рівні.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *